BODRUM SİVAS KATLİAMINI ANDI



2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta yaşanan katliam Bodrum’da bulunan sivil toplum kuruluşları, parti ve bazı vatandaşların katılımıyla anıldı. İlk olarak Bodrum CHP ilçe örgütü parti binasında bir basın açıklaması düzenledi. Partililerin katıldığı anma töreninde basın açıklamasını İlçe Başkanı Duran Öztürk okudu. Öztürk sözlerine “Sivas katliamının 16.Yıldönümünde şeriatçı güçler tarafından katledilen demokrat, yurtsever ve devrimci yurttaşlarımızı sevgi saygı ve özlemle anıyoruz” diyerek başlarken Öztürk “33 aydınımızı ve 2 otel görevlisini gözü dönmüş şeriatçı caniler, kent merkezinde buluşarak Madımak Otelinde diri diri yaktılar. Yöneticilerin ve güvenlik güçlerinin de zamanında olaya müdahale etmemesi sonucu Sivas’ı bir vahşet alanına çevirdiler. Bu vahşet ve başkaldırının tek hedefi laik cumhuriyet değerleri ve kurumlarıydı. Ne yazık ki, AKP iktidarı Meclis’teki çoğunluğunun desteği ile çıkardığı Eve Dönüş Yasasıyla bir bölüm terör örgütü mensubu ve Hizbullahçıların yanı sıra Sivas Katliamı sorumlularını da serbest bırakmış, bu olay toplum vicdanını sızlatmıştır. Cumhuriyet sevdalısı her kuruluşu, herkesi Cumhuriyetin kazanımları, birikimleri ve demokratik laik Cumhuriyet için uyanık olmaya çağırıyoruz” diye konuştu. Ardından Belediye meydanında Bodrum Emek ve Demokrasi Platformu , Eğitimsen, Yeşiller partisi, EMEP, TKP ve ÖDP’li kalabalık grup toplandı. Grup sık sık sloganlar atarak “Unutmadık, Unutturmayacağız! Unutmak İhanettir. Unutursak Yeniden Yaşatırlar” diye bağırdılar. Meydanda düzenlenen anma töreni Bodrum Emek Ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Hasan Uri’nin basın açıklamasıyla devam etti. Uri “ Sivas’ta Madımak’ı kana bulayan kökten dinci örgütler, Aziz Nesin’in ve Pir Sultan Abdal etkinliklerine gelenlerin cezalandırılması için yakıldılar.
9 saat boyunca otel içinde bulunan aydın, sanatçı, Pir Sultan gençleri ve 2 otel çalışanı dahil 35 insan, devletin güvenlik görevlileri, mülkü amirleri, yerel yöneticileri, cumhurbaşkanının, başbakanının, yani devletin gözü önünde vahşice katledildi.
Resmi tarihin unutturma, yok sayma çabalarına karşın Madımak Oteli’nin Utanç Müzesi olması talebimizi tüm gücümüzle yükseltmek 35 canımıza boyun borcumuz olsun” dedi. Daha sonra topluluk şiirler ve sloganlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı.

Your rating: None Average: 4.2 (5 votes)

Yorumlar

Yeni yorum gönder

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.
  • Web sayfası ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantıya çevrilir.
  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünürler.

Biçimlendirme seçenekleri hakkında daha fazla bilgi

Mollom CAPTCHA (play audio CAPTCHA)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.