| |
CHP Bodrum yeni İlçe Başkanı Dr.Kerim Cangır 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bir basın açıklaması düzenledi ve yeni yönetim kurulunu basına tanıttı. Parti binasında yeni yönetimi destekleyen CHP’li üyelerin yoğun kalabalığı dikkat çekerken, İlçe Başkanı Kerim Cangır yaptığı açıklamada eski İlçe Başkanı Duran Öztürk ve yönetiminin parti içinde ayrışmalar yarattığı ve güvensizlik ortamını doğurduğunu, bu yüzden genel merkez tarafından görevinden alındığını savundu. Ayrıca eski yönetimin sanal bir başarı ortamı yarattıklarını da sözlerine ekleyen Cangır “Yerel seçimler sonucunda üyelerimiz ve halkımız arasında güven bunalımı yaşatan ilçe örgütümüz gereğini yapmalıydı. 28 Haziran tarihinde yapılan ilçe danışma kurulunun sonucunda, üyelerin tamamına yakınının ilçe örgütünün uygulamalarından rahatsızlıklarını yüksek sesle dile getirmişlerdi. Ancak yönetim bu seslere kulaklarını tıkamıştı. Yerel seçimler sonucunda güven bunalımı yaratan Duran Öztürk ve yönetiminin gerekeni yapması gerekliydi. Genel Merkez bana Bodrum İlçe Örgütünü oluşturma, tüzük hükümlerine uyma , örgütteki ayrışmaya son verme ve örgütümüzü sağlıklı, güvenilir bir biçimde olağan kongreye taşıma görevi verilmiştir.
Partimizin Olağan İlçe Kongresine üyelerimizin ve halkımızın güven duygusu içinde gitmesi gerekir. Bana verilen bu sorumluluk gereği; inadına Demokrasi diyerek; sandıktan Bodruma ve partimize yakışan seçilmiş bir yönetim yaratacağımıza inanıyorum.
Görevimizi dürüst, çalışkan ve eşitlikten yana duruşumuzla demokratik bir kongre yapmak. Önümüzdeki yıl yapılacak olan Genel Seçimde de oylarımızı yükselterek yerelde ve genelde iktidar olmayı hedefliyoruz.
Bodrum CHP’nin yıkılmaz kalesidir. Biz yönetim olarak parti içi demokrasi adına tarafsız, diğerini ötekileştiren antidemokratik uygulamaların yaratılmadığı ortamları hazırlamak adına buradayız. Bizim samimi CHP’lilerle hiçbir hesabımız yoktur. Ancak küçük olsun benim olsun anlayışıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz.
Görevden alınan arkadaşlarımızın partimize katkılarını saygıyla karşılıyoruz. Kurumlarda süreklilik vardır. Bizler bundan önceki yönetimlerin önünde hiçbir engel oluşturmadık bundan sonra da aynı duyarlılığı bekliyoruz.
Karşınıza dürüst, tecrübeli, işini bilen, parti menfaatlerini kişilerin menfaatlerinin önünde tutan, genç ve yetenekli bir yönetim kuruluyla çıkıyorum” diye konuştu. Daha sonra basın mensuplarından soruları yanıtlayan Başkan Cangır “Eksi yönetimin başarılı olduğunu daha önceki beyanınızda belirtmiştiniz. Şimdi yaptığınız açıklamada ise Eski yönetimin başarılı olmadığını savunuyorsunuz? sorusuna Candır “Yaptığım açıklamada belirttiğimi sanıyorum. Genel merkez Bodrum’da daha öncede görevden almalar, atamalar yapmıştır. Tüzüğe göre kararlar alınır. 2004-2009 yıllarında belediye başkan aday adayıydım. İlçe adaylığı seçimle belirlensin dedim. Fakat ön seçim hiçbir zaman olmadı. Adaylarımız hep atamayla geldi. Kimse ses çıkarmadı. Musa Gökbel arkadaşımızı bir gecede Bodrum Belediye Başkan Adaylığından alındı. Mazlum Ağan o yıllar belediye başkanıydı. Musa Gökbel aday gösterilince Mazlum Ağan’nın, başka partiden aday olurum demesi üzerine Genel Merkez Ağan’ı başkan Adayı olarak gösterdi ve burada Musa Gökbel arkadaşımıza büyük haksızlık yapıldı. O anlamda atamaların doğru olmadığını biliyorum” diye yanıt verdi.
Yine 29 Ekim Cumhuriyet Balosunun iptaline ilişkin sorusuna ise “Cuma günü öğleden sonra görevlendirildim. Pazar günü belde başkanlarımızla görüştük ve karar aldık. 30 Ekim’de yapılacak Cumhuriyet balosunu erteledik. CHP olarak Bodrum’da 98’den beri geleneksel hale gelmiş Cumhuriyet Balomuzu her yıl yaptık. Bundan sonrada yapacağız. Biz yine bu kapsamda Bitez Belediye Başkanımız İbrahim Çömez’in vereceği geceye katılacağız. Ayrıca 31 Ekimde Azka Otel’de STK düzenlediği Cumhuriyet balosunda da hazır bulunacağız” diye cevap verdi.
Toplantı bitiminde İlçe binasında Başkan Cangır tebrikleri kabul ederken, Eşi Nilgün Cangır’da çalışmalarda eşine destek olacağını belirterek yeni yönetimi ve eşini kutladı.
CHP Bodrum İlçe Başkanı Kerim Cangır ‘ın Yönetim Kurulu üyelerinin isimleri ise şöyle;
Murat Yüksel Kimya Mühendisi, Abdil Göçebe Uzman Doktor, Hüseyin Kahraman Diş Hekimi, Ahmet Yükselen Esnaf, Mustafa Coşkun Arkeolog – Turizmci, İbrahim Gültekin Üniversite Öğrencisi, Tarkan Apak Sarraf Tasarımcı, Mehmet Akdoğan Mali Müşavir, Seval Aktaş Emekli Öğretmen, Makbule Hülya Ata Emekli Öğretmen, Habibe Keser Muhasebeci, Aynur Saat Emekli Memur, Süleyman Akın Esnaf
Yorumlar
Yeni yorum gönder