MHP’Lİ BAŞKAN İBRAHİM BİLGİ’YE YARGI YOLU AÇILDI



Gündoğan beldesinde kaçak, imar plan ve yönetmeliklerine aykırı yapılaşmaya göz yumduğu iddia edilen MHP’li Belediye Başkanı hakkında yapılan suç duyurularına kaymakamlığın soruşturma izni vermemesi üzerine Aydın Bölge İdare Mahkemesi’ne müracaat eden Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan , mahkemeden İbrahim Bilgi’nin hakkında soruşturma açılması ve yargılanması yönünde karar çıktığını açıkladı. Karahan “Beş yıl önce 21 ayrı usulsüzlük nedeni ile kaymakamlık ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğumuz Belediye Başkan’ı kaymakamlığın zırhına sığınmış, soruşturma ve inceleme izni verilmediği için dava açılamamıştı. Ancak bugün Aydın Bölge İdare Mahkemesi dosya ve iddialarımızı inceleyerek soruşturma açılmasına karar verdiğini öğrendik. Beş yıl önce izin verilseydi, bu gün bu dava sonuçlanmış olurdu, Başkan Bilgi’ nin  yasa tanımazlığını ortaya çıkarttık, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz, davanın yakın takipçisi olacağız” dedi.
BAŞKAN HAKKINDA 21 AYRI İDDİA VAR.
Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan Belediye Başkanı MHP’li İbrahim Bilgi ‘ nin 4 yıldızlı bir otelin halk plajının ortasına koyduğu kaçak restoran ve iskelenin yıkım kararı olmasına rağmen kaldırılmaması , birinci dereceden yakın olan akrabalara rant sağlamak, kaçak iskelelere göz yummak, imara aykırı olarak oteller nezdinde dikey ve yatay yapılaşmaya onay vermek, aynı ada içerisinde yer alan parseller üzerinde farklı imar hakları vererek çifte standart uygulamak, belediye gayrimenkullerinin kiraya verilişinde ihale yasasına aykırı davranmak, yeşil alanların betonlaşmaya açılması, kamuya terk alanlarının usulsüz satışı, çevreye ve doğaya telafisi mümkün olmayan zararlar vermek ve benzeri 21 ayrı suçlamadan oluşan iddialarla Bodrum Cumhuriyet Savcılığı ve Kaymakamlığı’na başvurarak soruşturma açılmasını isteyen Bodrum Yurttaş İnsiyatifi sözcüsü Ayhan Karahan ve otuz çevrecinin kaymakamlığın soruşturma izni vermemesi üzerine müracaat ettikleri Aydın Bölge İdare Mahkemesi’ nin çevrecilerin lehine karar verdiği ortaya çıktı.
Karahan yaptığı açıklamada Aydın Bölge İdare Mahkemesi’ nin 15.10. 2009 tarihinde verdiği kararda , Bodrum Kaymakamlığı’nın 12.5.2009 tarih ve 45 sayılı kararıyla Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi hakkında 16 bent halinde sayılan iddialarla ilgili olarak soruşturma izni verilmemiş isede dosyada yer alan bilgi ve belgeler ile iddiaların dikkate alındığınıda bu hususların soruşturma yapılmasını gerektirir nitelikte ve ağırlıkta bulunduğu görülmekte adı geçen hakkında soruşturma izni verilmesi sonucuna ulaşılmaktadır. Açıklanan nedenlerle itirazın ı kabulüne , itiraz konusu Bodrum Kaymakamlığı’ nın 12.05. 2009 gün ve 45 sayılı kararın kaldırılmasına , İbrahim Bilgi hakkında soruşturma izni verilmesine , soruşturma iznini gereği için dosyanın Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmesine karar verildiğini söyledi.
KARAHAN “BİLGİ HAKKIMDA DAVA AÇILIRSA İSTİFA EDERİM DEMİŞTİ, SÖZÜNDE DURSUN”
Karahan alınan kararın bir hukuk zaferi olduğunu ve adaletin geçte olsa yerini bulduğunu belirterek “5 yıl öncede aynı suçlardan dolayı Bilgi hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk Fakat o dönemde adalet dokunulmazlığa ve kaymakam korunmasına takılmasaydı davalar bugüne kadar çoktan sonuçlanmış olurdu. 16 ayrı konu kapsamında yaptığımız suç duyurusu mahkeme tarafından kabul görmüş ve savcılık soruşturmasına tabi tutulmuştur. Suçlamalarımız birinci dereceden yakın olan akrabalara rant sağlamak, kaçak iskelelere göz yummak, imara aykırı olarak oteller nezdinde dikey ve yatay yapılaşmaya onay vermek, aynı ada içerisinde yer alan parseller üzerinde farklı imar hakları vererek çifte standart uygulamak, belediye gayrimenkullerinin kiraya verilişinde ihale yasasına aykırı davranmak, yeşil alanların betonlaşmaya açılması, kamuya terk alanlarının usulsüz satışı, çevreye ve doğaya telafisi mümkün olmayan zararlar vermekti.Bu nedenle tek amacımız Bilgi’nin yargıya hesap vermesini istedik. gibi yirmi bir ayrı suçlamadan oluşarak Bilgi’yi yargı karşısına çıkarmaktır. Bilgi kendisine makamında bir yıl önce yaptığımız uyarılarda’’Hakkımda dava açılırsa istifa ederim demişti. Şimdi başkanı sözünü tutmaya davet ediyor ve görevine dönecekse aklanıp ta dönmesi gerektiğini bildiriyoruz. Belediyeler suç mekanizması değil, kamuya hizmet kurumudur. Bodrum yarımadasında rantiyeci bir belediye istemiyoruz. Daha önce yarımadamızda Bitez Belediye Başkanı Anavatan Partili Remzi Güngör’ü görevden aldırmıştık. Sanıyoruz ki bu 2. Örnek olacaktır. Yerel yönetimler rantın değil halkın kapısıdır” dedi.
DAVA AÇILIRSA 12- 45 YIL HAPİSLE YARGILANACAK.
Ayhan Karahan ve Bodrum Yurttaş İnsiyatifi adına Aydın Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz eden ve devayı yakından takip eden Avukat Ahmet Aksüt ise yaptığı açıklamada Gündoğan belediye başkanı İbrahim Bilgi hakkında sıralanan 16 bentte toplam 21 adet iddianın hepsine soruşturma izni verildiğini savcılığın iddialarla ilgili olarak soruşturma yapacağını ve gerekirse kamu davası açabileceğini belirterek  “Bu 21 suçun tamamının görevi kötüye kullanma olarak nitelenip buna göre dava açılması halinde (TCKm 257/1) her suç için 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğü için toplamda 21 yıldan 63 yıla kadar hapis cezası istenecektir. Eğer tamamı görevi ihmal niteliğinde değerlendirilip buna göre dava açılır ise(TCKm257/2) her suç için 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünden toplamda 10,5 yıldan 42 yıla kadar hapis cezası istenecektir. Bütün bu değerlendirmeler, toplanacak delillere göre savcının takdirindedir.Savcı bu 21adet iddianın tamamının suç teşkil etmediğini, bir kısmının suç olduğunu bir kısmının olmadığını takdir ederse bu takdirde suç saymadıkları için takipsizlik kararı verecek, suç saydıkları için dava açacaktır.Bu durumda da istenen ceza da doğal olarak değişecek, düşecektir. Bilgi’nin 12-45 yıl arasında hapis cezası ile yargılanması mümkün” dedi.
 BAŞKAN BİLGİ “SORUŞTURMA AÇILMASI SUÇLU OLDUĞUMUZU GÖSTERMEZ” ÇEVRECİLER ŞOV YAPIYOR
Karahan ve Aksüt’ün iddialarının asılsız olduğu belirten Başkan Bilgi ise suç duyurusunda bulunulan her kişi hakkında soruşturma belkide dava açılabileceğini belirterek “Soruşturma sonucunda yargılanıp yargılanmayacağıma karar verilir, konu yargıya intikal ettiğine göre şu anda yasal süreci beklemekten başka bir şey yapamayız. Daha öncede söyledim seçimle geldim , görevim en iyi şekilde halkıma hizmet etmek, bu tür girişimler hizmet sevgimizi engellemez. Demokratik hak ve özgürlüklerini kullanarak makamıma kadar gelip iddia dosyalarını banada verdiler. İddialara konu olan birçok olayla ilgili zaten hukuki işlem yapmışız. Bizim dava açtığımız kişi veya kuruluşlara karşı dava açınca karar ve uygulama süresi uzuyor. Ancak Karahan ve ekibi bu iddiaları şova dönüştürerek reklam rantı elde etmeye çalışıyor” dedi.
 

Share this
Your rating: None Average: 5 (3 votes)

Yorumlar

sayin ayhan karahan bey, size

sayin ayhan karahan bey,

size cok tesekkür ediyorum.
ibrahim bilgi ve aylesini yakindan taniyan biriyim, bunlar iki ucu b.klu deynek.
cok merak ediyorum, gelismeler varmi bu konuda?

saygilarimla

levent bahtiyar

Ya işte böyle başkan... Alma

Ya işte böyle başkan...
Alma lazlumun ahısı çıkar aheste aheste...
Kabahat sende değil seni seçende..!

Yeni yorum gönder

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.
  • Web sayfası ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantıya çevrilir.
  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünürler.

Biçimlendirme seçenekleri hakkında daha fazla bilgi

Mollom CAPTCHA (play audio CAPTCHA)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.