SOKAK HAYVANLARININDA BESLENMEYE İHTİYAÇLARI VAR



Gümüşlük Belediyesi sahipsiz hayvanların beslenebilmesi için Beldenin belirli noktalarına “Beslenme Odakları” kurdu. yaz sezonunda birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Gümüşlük Beldesi, yaz sezonunda sahipsiz hayvanlar duyarlı vatandaşlar tarafından beslenirken kış aylarında sokak hayvanlarının beslenme sıkıntısını gören Gümüşlük Belediyesi turizm sezonundan sonra beslenme sıkıntısı çeken sahipsiz sokak hayvanlar için Beslenme odakları kurdu. Beslenme odaklarının yerleşim yerlerini Gümüşlük Belediyesi Veterineri Selahattin Hatipoğlu ve Zabıta Komiseri Mahmut Tanrıverdi belirledi. Yetkililer “Sahipsiz sokak hayvanlarının hangi noktalarda yoğun olduğunu Beldemizin bütün noktalarını dolaşarak tespit ettik. Sahipsiz sokak hayvanlarının rutin sağlık kontrollerini yapıyoruz. ” şeklinde açıklamada bulundu.
Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire sahipsiz sokak hayvanları için yerleştirilen beslenme odaklarını bizzat kontrol etti. Başkan Mehmet Tire “Belediye olarak 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde dışarıda yaşayan tüm sahipsiz kedi ve köpekler için Beslenme Odakları kurulması gerektiğini gördük. Beldemizde daha önce bu yönde herhangi bir çalışma yapılmamış. Gümüşlük Belediyesi olarak hak etmediğimiz bazı eleştiriler aldık. Belediyemizin yapmamış olduğu bir eylemde bizleri suçlu göstermek için çok çaba sarf edildi. Ama görüldü ki Gümüşlük Belediyesi sahipsiz sokak hayvanlarını sonuna kadar korumaktayız. Bu bağlamda her türlü çalışmayı Veteriner Hekimimiz ve Zabıta Komiserliğimizin koordineli çalışması ile belediye olarak yürütmekteyiz. Beldemizin belirli noktalarına yerleştirmiş olduğumuz Beslenme Odakları ile sahipsiz sokak hayvanlarının düzenli olarak beslenmesine katkıda bulunuyoruz. İlk etapta 6 adet beslenme odağı yerleştirdik. İhtiyaca göre ileriki zamanlarda bu sayıyı artırabiliriz. Vatandaşlarımızdan bu beslenme odaklarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Belediye olarak çalışmalarımız yalnızca sahipsiz sokak hayvanları için değil sahipli ev hayvanları içinde devam etmektedir. “ şeklinde açıklamada bulundu.
Beslenme Odaklarının kurulduğunu gören, Gümüşlük’te yaşayan hayvansever vatandaşlar Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire’ye ve Belediye çalışanlarına bu katkılarından dolayı teşekkür etti.

No votes yet

Yorumlar

Yeni yorum gönder

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.
  • Web sayfası ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantıya çevrilir.
  • İzin verilen HTML etiketleri: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünürler.

Biçimlendirme seçenekleri hakkında daha fazla bilgi

Mollom CAPTCHA (play audio CAPTCHA)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.