Umurca Mahallesi Fotoğrafa Sığmadı

0

Dün akşam Tamer Mandalinci’nin seçim çalışmaları kapsamında Umurca Mahallesi ziyareti renkli görüntülere sahne oldu. 


CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, İlçe Başkanı Tuna Işın, Belediye Meclis adayları, İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı etkinlikte mahalle sakinleri ve esnaf ile birebir sohbetlerin ardından Umurça Mahallesi Muhtarı Zeynep Finikelioğlu da makamında ziyaret edildi. Muhtar Finikelioğlu ile mahallenin sorunları ve yerel yönetimin bu sorunların aşılmasındaki, çözümündeki rolü üzerine hayli önemli sohbetler gerçekleştirildi. Ziyaretin son durağı ise Bodrum’un en eski mahalle kahvehanelerinden Umurça Kahvehanesi oldu. Mahallelinin yoğun ilgisi nedeni ile kalabalık yola taşmak zorunda kalınca, bölge araç trafiğine kapatıldı. Şatafatlı seçim çalışmalarına karşın, CHP’nin Umurça etkinliğindeki sadelik, kürsü kurulmaması ve aday Mandalinci’nin konuşmasını sandalyeye çıkarak yapması katılımcılar tarafından sempati ile karşılandı. CHP İlçe Başkanı Tuna Işın mahallenin özellikle büyükleri ile tek tek konuşarak ve dikkatle dinleyerek onların görüş ve önerilerini not aldı. 


Mandalinci’den, Emin Anter’e Ahde Vefa.

Dün aynı zamanda Bodrum’un efsanevi belediye başkanlarından Emin Anter’in 23. Ölüm yıldönümü idi. Mandalinci, CHP heyeti bu nedenle Umurça Mahallesi ziyareti öncesi Anter’in eşi Feride Anter’i evinde ziyaret etti. Emin Anter’in yaşamında oldukça önemli yer işgal eden Umurça Kahvehanesi’nde rahmetli Anter , aday Mandalinci tarafından özel olarak yad edildi. Bu esnada bazı mahalle sakinleri Mandalinci’ye; “Sende Emin Anter gibi efsane olacaksın” diyerek destek sundular. Mandalinci konuşmasında su sorunu, ulaşım sorunu gibi kamuoyunun ve seçimin önemli gündemlerine değinerek, çözüm önerilerini sıralayarak; esas desteği 31 Mart’ın da ötesinde, 1 Nisan itibarıyla istediğini belirtti. Mandalinci’nin bu talebini Umurçalılar; “Asla yalnız yürümeyeceksin Tamer başkan” diyerek karşıladılar. Mandalinci, Türkiye’nin en genç belediye başkan adaylarından olduğunu, 2019’dan bu yana üstlendiği belediye meclis üyeliğinin kendisi için önemli bir yerel yönetim deneyimi olduğunu da ifade etti. Mandalinci’den sonra sandalyeye çıkan Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici de gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı mahallelilere teşekkür ederek; “Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının yoludur. Genç, dinamik ve umut yüklü adayımıza baktığımda bu aydınlık yolun ışıltısını görüyorum” görüşlerini dile getirdi. Etkinlik bitiminde Tamer Mandalinci’nin geleneksel selfie çekiminde ilginç enstantane yaşandı. Mandalinci katılımcıları hiçbir perspektiften fotoğraf karesine sığdıramayınca, katılımcıların tamamının yola çıkmak zorunda kalması ile mahallede adeta görsel bir zenginlik yaşandı. Burada da mahallelinin kareye sığmaması üzerine Mandalinci selfie çekiminde platform olarak kullandığı sandalyesini bir hayli öne almak zorunda kaldı.



Hasan Uri: “Umurça Evladına Temas Etti.”

Etkinlik katılımcılarından Bodrumlu muhasebeci ve geçmiş dönem Özgürlük Ve Dayanışma Partisi Bodrum İlçe Başkanlarından Hasan Uri de; “Bu akşamki buluşma çok önemliydi. Tamer kardeşimiz zaten bilinmeyen birisi değildi. Ancak bu akşam Umurça evladına temas etti. Diğer tarafta Ankara’nın soğuk, gri, kapalı kapılar ardındaki dolar-avro bakışlı yüzü. Bu tarafta ise begonvil güzelliğindeki, Heredot bilgeliğindeki, Balıkçı’nın merhabası sıcaklığındaki Bodrum’un bakılmaya doyulmaz yeşil, mavi yüzü. Yaşam mekanlarının aklığındaki yüreği. Bodrumlu; Bodrum’u rant için, talan için, kendisine orman-hazine arazisi-koy tahsis edilmesi için sevmiyor. Bodrum olduğu için seviyor. Ve Bodrum olarak da bu kentin kimliğini korumak istiyor. Buradan bakıldığında mesele hiç de karmaşık değil. Oldukça da sade. Bu akşam bu kahvehanede, bu mahallede Bodrum sıcaklığı ve hiç de karmaşık olmayan Bodrum sadeliği vardı” diyerek görüş dile getirdi. Mandalinci ve CHP heyetinin ziyareti sonrasında da mahalle sakinlerinin kahvehanede gece geç saatlere değin akşam gerçekleştirilen etkinliğe ve yerel seçimlere yönelik sohbetlere devam etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder